Makelaars

Natuurlijk krijg ik weleens de vraag: is in deze tijd vastgoedstyling nog wel nodig?

De ‘kopersmarkt’ van een paar jaar geleden is nu een ‘verkopersmarkt’ geworden. In verschillende regio’s is zelfs een ernstig tekort aan woningen ontstaan, wat de prijzen omhoogstuwt. Het succes van vastgoedstyling in deze tijd ligt met name in waardevermeerdering, maar zeker ook nog in het sneller verkopen van de woning.
Ook nu staan woningen nog jarenlang te koop.

Door een optimale presentatie van de woning, door het aanpakken van achterstallig onderhoud, door een woning fris, eigentijds en instap klaar te presenteren voegt de verkopend huiseigenaar waarde toe aan zijn/haar woning. Cijfers bij taxatie voor vastgoedstyling en taxatie na vastgoedstyling laten vermeerderingen zien met wel 10%. Dat is op een woning met een vraagprijs van €250.000 maar liefst €25.000! Bovendien moet je je afvragen tegen welke prijs dezelfde woning was verkocht wanneer deze niét verkoopklaar was gemaakt. De woning zou langer te koop hebben gestaan en zou zeker een prijsverlaging hebben moeten ondergaan. Vastgoedstyling is en blijft een succesvol marketingconcept en is van álle tijden.

In de VS en UK wordt ‘home staging’ al jaren ingezet als professionele marketingtool en worden woningen, na restyling, vaak boven de vraagprijs verkocht. Ook in Nederland wordt vastgoedstyling steeds vaker toegepast en is de verkoop gericht op een optimale winst voor de verkoper, makelaar en/of projectontwikkelaar. Hiermee kun je je als makelaar of projectontwikkelaar onderscheiden van de rest van de aanbieders in de markt.

Als vastgoedstylist kijk ik objectief naar het interieur van een woning  maar met een totaal andere blik dan een interieurstylist, die gaat voor de persoonlijke voorkeur van de bewoner. Woon Vastgoedstyling kijkt naar de juiste doelgroep en verplaatst zich in de potentiële koper.

Met mijn mensenkennis en ruime ervaring als marketing- en salesmanager kan ik klanten makkelijk overtuigen en voorzien van een goed advies. In een persoonlijk gesprek leg ik de nadruk op de meerwaarde van vastgoedstyling zodat ik samen met de bewoner zorg voor een optimale presentatie. Een kleine investering in vastgoedstyling levert uiteindelijk meer rendement.

Na een bezoek aan de woning geef ik adviezen ter voorbereiding op de styling (opruimen, verplaatsen, poetsen). Vervolgens ga ik gedurende één tot twee dagen aan de slag met zoveel als mogelijk de bestaande inboedel en eventueel enkele nieuwe accessoires. Door middel van het aanbrengen van sfeer, licht, rust, ruimte en de juiste kleur creëer ik een zeer aantrekkelijke woning voor de verkoop.

Vastgoedstyling is een absolute meerwaarde voor een makelaar of een projectontwikkelaar en zorgt voor een snelle verkoop tegen een hogere prijs. Een win win situatie dus voor alle partijen.