Veel gestelde vragen

‘Wat is het beste moment om een woning te restylen?’ of ‘Is vastgoedstyling duur?’Zomaar enkele vragen die vastgoedstyling wellicht bij jou oproepen. Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen met bijbehorende antwoorden terug.

'Wat is het beste moment om een woning te restylen?'

Het beste moment om een restyling te doen, is voordat de woning op de markt komt. Bij een verkoop zijn de eerste paar weken het belangrijkste. In deze periode tonen potentiële kopers de meeste interesse. Maar staat je woning al iets langer te koop, dan is vastgoedstyling zeker ook een aanrader. In overleg met de makelaar halen we de woning een korte periode van internet en restylen de woning. Hierna worden nieuwe foto’s gemaakt door een gespecialiseerde fotograaf en presenteren we de woning opnieuw op Funda en/of op andere platforms. Ervaring leert dat de woning dan binnen een paar weken verkocht is.

'De woning verkoopt zichzelf toch wel?'

Huizen worden inderdaad ook zonder tussenkomst van een vastgoedstylist verkocht. Soms heb je geluk en gaat het snel. Maar vaak, staat de woning langer te koop dan je zou willen. Zeker als je al een nieuw huis hebt gekocht en er dubbele lasten aan de orde zijn. Of het is het huis van je ouders en dat verkoopt niet zo snel vanwege het gedateerde interieur. Woningen die door een vastgoedstylist zijn verfraaid, verkopen sneller en vaak tegen een aantrekkelijkere prijs.

'De makelaar regelt dit toch allemaal?'

De makelaar zal een fotorapportage van je huis laten maken. Echter, een mooie foto begint bij een mooie presentatie. De basisregels van stylen zoals het weghalen van persoonlijke spullen en het wegzetten van een paar spullen kent een goede fotograaf zeker, al zal deze vanuit zijn/haar vak meer gefocust zijn op de belichting en het standpunt van de camera. Als vastgoedstylist let ik natuurlijk op veel meer dingen zoals het neutraliseren van de woning en het aanbrengen van sfeer, rust, ruimte en de juiste kleurcombinaties, zowel binnen als buiten.

'Is vastgoedstyling duur?'

Het is misschien vreemd om in een woning die je op korte termijn gaat verlaten nog te investeren. Je bent al druk bezig met je nieuwe woning en hebt misschien helemaal geen tijd en energie om nog veel tijd in je huidige huis te steken. Woon Vastgoedstyling neemt je het werk van restyling uit handen. Samen bepalen we wie wat gaat aanpakken en wanneer.

Vastgoedstyling is al mogelijk vanaf €100,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid werk en de tijd die we met de restyling kwijt zijn. Vaak kunnen we in een paar uurtjes al een heel mooi resultaat bereiken.

Koop je na de verkoop weer een nieuwe woning, dan mag je de verkoopkosten van je woning (dus ook de vastgoedstyling) van de overwaarde aftrekken. Meer informatie hierover krijg je bij je hypotheekadviseur.

‘Onze woning is gedateerd en dan heeft vastgoedstyling geen zin?'

Het is een misverstand dat een vastgoedstylist alles strak, modern en leeg wil hebben. Een woning moet sfeer en rust uitstralen. Dit kan zelfs met een gedateerde woning van bijvoorbeeld jouw bejaarde ouders of jouw overleden tante. Door de juiste combinaties te maken tussen de bestaande meubels en eigentijdse, nieuwe accessoires, bereik ik ook in een gedateerde woning snel een mooi en goed verkoopbaar resultaat.

'Is interieurstyling hetzelfde als vastgoedstyling?'

Bij interieurstyling heeft de huidige of toekomstige bewoner van het huis hulp nodig bij het creëren van een comfortabel, persoonlijk en sfeervol thuis. Een vastgoedstylist daarentegen komt pas in beeld als je je woning gaat verkopen of verhuren. Vastgoedstyling is een vak apart en inmiddels niet meer weg te denken als je je woning gaat verkopen. Daar waar je bij interieurstyling een plan maakt voor diegene die in het huis woont, maak je bij vastgoedstyling de woning juist aantrekkelijk voor de potentiële koper van je huis.

Voor beide soorten styling kun je bij ons terecht.

Staat jouw vraag er niet tussen?